T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / İLKADIM - Alparslan İlkokulu

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ HİKAYE YAZMA YARIŞMASI

Ocak ayı yarışmamızda ilkokul  öğrencilerinden “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında okudukları Dede Korkut Hikâyeleri tarzında hikâye yazmaları beklenmektedir.Yarışmaya Samsun genelindeki resmî ve özel tüm ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında eğitim gören öğrenciler katılabilecektir.Dereceye giren eserler okul müdürlüğümüz tarafından ilçe millî eğitim müdürlüğüne teslim edilecek ilçe ve il birincileri seçilecektir.

06-01-2024

 

 

T.C.

SAMSUN VALİLİĞİ

İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN “DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ” KAPSAMINDA “DEDE KORKUT TARZI HİKÂYE YAZMA YARIŞMASI” ŞARTNAMESİ

 

Yarışmanın Konusu

 

Hikâye yazma yarışmasında öğrencilerin Türkçeyi doğru kullanmalarını sağlamak ve yazılı anlatım yoluyla ifade yeteneklerini geliştirmek amaçlanmaktadır. Bu yarışmada ilkokul ve ortaokul öğrencilerinden “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında okudukları Dede Korkut Hikâyeleri tarzında hikâye yazmaları beklenmektedir.

 

Yarışma Şartları

 

1. Yarışmaya Samsun genelindeki resmî ve özel tüm ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında eğitim gören öğrenciler katılabilecektir.

2. Dereceye giren eserler okul müdürlükleri tarafından ilçe millî eğitim müdürlüğüne teslim edilecektir.

3. İlçe millî eğitim müdürlüğü bünyesinde oluşturulacak değerlendirme komisyonları tarafından ilçede birinci olan eser belirlenecektir.

4. İlçe millî eğitim müdürlüğü tarafından birinci seçilen eser Samsun İl Millî Eğitim Müdürlüğü Ortaöğretim Şubesine elden teslim edilecektir.

5. Samsun İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulacak değerlendirme komisyonu tarafından dereceye giren ilk üç eser belirlenecektir.

6. Son başvuru tarihinden sonra gönderilen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

7. Eserler Dede Korkut Hikâyeleri tarzında yazılacaktır.

8. Eserler gerçek bir olaydan esinlenerek yazılabileceği gibi hayal ürünü de olabilir.

9. Eserler bilgisayar ortamında, A4 dosya kâğıdı boyutunda, Word formatında, 12 punto Times New Roman yazı karakteri kullanılarak, 1,5 satır aralığı ile yazılacaktır.

10. Eserler en az 2, en fazla 6 sayfa olacaktır.

11. Yarışmaya katılacak eserlerin daha önce başka bir yerde yayımlanmamış, başka bir yarışmaya veya herhangi bir yayın grubuna gönderilmemiş olması gerekmektedir.

12. Her yazar sadece bir (1) eserle yarışmaya katılacaktır.

13. Birden fazla kişi tarafından ortaklaşa yazılmış hikâyeler yarışmaya kabul edilmeyecektir.

14. Yarışmaya gönderilecek hikâyelerin üzerine öğrenci veya okuluyla ilgili kişisel bilgiler yazılmayacaktır.

15. Yarışmaya katılacak öğrencinin ve okulun iletişim bilgileri “Yarışma Başvuru Formu” na yazılacaktır.

16. Alıntı veya kopya olduğu, başka bir yarışmaya veya herhangi bir yayın grubuna gönderilmiş olduğu tespit edilen eserler değerlendirmeye alınmayacak; eser sahibi hiçbir hak iddia edemeyecektir.

17. Eserlerin içeriğinde hiçbir şekilde Türkiye Cumhuriyeti Anayasası hükümlerine ve ilgili kanunlarda ifadesini bulan din, dil, ırk, siyasi düşünce, milli ve manevi değerler gibi toplumun ortak bileşenlerine aykırı ifade, ima ya da sembole yer verilemez.

18. Belirtilen şartları taşımayan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

Değerlendirme Kriterleri

 

Amaçlara uygunluk (15 Puan)

Özgünlük (25 Puan)

Kurgu, karakter ve olayların uyumu (10 Puan)

Türkçeyi kullanma becerisi (15 Puan)

Hikâyenin bir bütün olarak sunulabilmesi (15 Puan)

Hikâye tekniğinin kullanımı (20 Puan)

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.01.2024 - Güncelleme: 06.01.2024 13:58 - Görüntülenme: 62
  Beğen | 0  kişi beğendi