Ock

Ocak ayı yarışmamızda ilkokul  öğrencilerinden “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında okudukları Dede Korkut Hikâyeleri tarzında hikâye yazmaları beklenmektedir.Yarışmaya Samsun genelindeki resmî ve özel tüm ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında eğitim gören öğrenciler katılabilecektir.Dereceye giren eserler okul müdürlüğümüz tarafından ilçe millî eğitim müdürlüğüne teslim edilecek ilçe ve il birincileri seçilecektir.

Ara

Milli eğitim Bakanlığının tüm okullarda başlatmış olduğu dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında Okulumuzda bu ay hikaye anlatma yarışması düzenlenmektedir.

Yarışmaya katılım şartları ve değerlendirme kriterli şu şekildedir.

1.”Sevgi,yardımlaşma,arkadaşlık,yeni yıl’’ bu kelimeler doğrultusunda hikâye anlatılacak.

2. Yarışmaya okulumuzdaki 2,3 ve 4.sınıf  öğrencileri katılacak.

3. Öğrenciler yarışmaya yalnızca bir (1) hikâye ile katılacak ve her sınıftan (1) öğrenci seçilecek.

4. Anlatılacak hikâye öğrenciye verilen kelimelerle özgün bir şekilde hazırlanmalıdır.

5.Hikâyeyi anlatacak öğrenci, hikâyenin bir (1)nüshasını kendi el yazısı ile ders öğretmenine vermelidir.

6.Farklı platformlardan alınan benzer eserler yarışmadan elenecektir.

7. Hikâye anlatma Türkçe ve Edebiyat anlatım tekniklerine uygun olmalıdır.

8. Anlatılacak hikayeler en az 75-100 arası kelime içermelidir.

9. Anlatılacak hikayeler A4  ebatında kurşun kalemle hazırlanmalı ,proje sorumlusu Meral YILMAZ ve Tuba TÜRKMEN’e sınıf öğretmenleri tarafından teslim edilmelidir.

10. Anlatılacak hikayeler için tanıtım amaçlı kapak bulunmalı,hikaye içeriğine uygun görsel hazırlanmalıdır.

11. Dış kapakta hikâyenin adı,  hazırlayanın adı-soyadı ,sınıfı ve numarası bulunmalıdır.

12. Dereceye giren eserler okul  eser seçme kurulu tarafından ödüllendirilecektir.

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ VE PUANLAMA

1.Hikaye’nin başlığı                                                                   10

2. Özgünlük                                                                                   20

3. Kurgu, karakter ve olayların uyumu                         10

4. Türkçeyi kullanma becerisi                                                       15

5. Hikâyenin-Masalın bir bütün olarak sunulabilmesi                    15

6. Hikâye anlatma tekniğinin kullanımı                                           15

7.Sahnedeki duruş ( jest ve mimik vs.)                                        15

TOPLAM  :100 PUAN

Ekm

Okulumuz anaokulunun veli ve okul aile birliği toplantısı 11.10.2023 Çarşamba günü saat13.00'te okulumuz konferans salonıunda yapılacaktır. ANAOKULU VELİLERİMİZİN katılması hususunda önem ve bilgilerine.

Ekm

Alparslan İlkokulumuzun okul aile birliği genel kurul toplantısı 20.10.2023 tyarihinde Cuma günü saat 13.15'te okulumuz konferans salonunda yapılacaktır. Toplantı gündem yazısı ekte sunulmuştur. Velililerimizin önem ve bilgisine

Eyl

2023-2024 Eğitim öğretim sezonunda okulumuz giriş-çıkış saatleri belli olmuştur.